НОВИНИ

Флагман: Видео кадри показват колосалните загуби за „Зора” – стока за стотици хиляди изгоря при пожара

Пожарът в складовото помещение на хипермаркет „Зора” в бургаския жк. „Изгрев” вероятно е тръгнал от късо съединение, смятат работещите в търговската верига. Около 14:50 часа те са усетили гъст дим, веднага са сигнализирали на тел. 112 и са успели да се евакуират. „Пълен екип сме. Няма изчезнал колега, всички сме тук. Когато усетихме, че има пожар, се изнесохме, в магазина нямаше клиенти”, разказаха консултанти от „Зора” пред Флагман.бг.

В момента те са във фоайето на затворения мол Плаза. Управителят на магазина е отвън и обяснява пред пожарникарите какво точно се е случило. От думите му разбрахме, че в склада било пълно с черна и бяла техника, и това е причината гъстите пламъци да се стелят над жк. „Изгрев” вече половин час.

В същото време на място пристигнаха още 2 пожарни, но и те не успяват да овладеят огъня. Температурата в складовото помещение била толкова висока, че била способна да разтопи защитните им облекла, разказа един от огнеборците пред Флагман.бг. В подземния паркинг е нямало паркирани коли, но щетите са колосални, тъй като в склада е имало стока за стотици хиляди левове. Търговска верига „Зора” е собственост на известния бизнесмен Стефан Милушев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *