НОВИНИ

Младен Маринов: Утре ще бъде предявен акт на Каракачанов за седенето пред Народния театър

Вицепремиерът Красимир Каракачанов вероятно ще получи акт за нарушение след като на снимка се вижда, че седи на пейка пред Народния театър. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред бТВ.
По закон санкцията е в размер между 300 и 1 000 лева, уточни той. “Извършва се проверка по искане на вицепремиера Красимир Каракачанов. Той ми се обади и каза да направим проверка, защото не е сигурен, че това, което е направил е със съзнанието, че се е намирал в градинка или парк. Установено е, че е парк”, посочи Маринов. В старозагорското село Паничерево министърът на вътрешните работи посочи, че карантината е в сила от 0 ч. от снощи и вече има изградени 7 пункта, като два са на черни пътища към населеното място. Осигурени са 1000 теста за местното население.
“Имаме опит от Банско и го прилагаме там. Оперативния щаб решава за карантината. Професионалистите, които се занимават с вирусни инфекции, знаят как се разпространява”, уточни Младен Маринов. Той беше категоричен, че декларациите, които се оставят на контролните пунктове на градовете, се проверяват. Над 9000 декларации вече са проверени. “Има 641 случая на хора, които не работят на трудов договор”, съобщи министърът. Декларациите не са проформа, категоричен беше той. “В тази ситуация разчитаме на лична отговорност. Ако не успеем да запазим дисциплината около Великден, ще изгубим това, което сме постигнали до сега”, коментира Младен Маринов.
За пътуването по празниците министърът уточни, че към момента важи заповедта, която е издал министърът на здравеопазването през март. “90% от случаите на пътуване са за отиване на работа, но това няма да е основателно в празничните дни”, отбеляза Младен Маринов. Министърът на вътрешните работи отбеляза, че за ромските квартали на София ще има режим на влизане и излизане от тях по модела на пунктовете за областните градове. До края на деня се очаква и заповед на РЗИ – София.
Полицаите ще бъдат обезщетени за работата в извънредни условия, посочи още министърът и уточни, че повечето граждани разбират смисъла на извънредните мерки и помагат на полицията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *