НОВИНИ

Четвърто поредно денонощие с 40 и повече заразени, сред тях и двумесечно бебе в Бургас

40 са новите положителни проби за коронавирус в последните 24 часа, обяви на днешния си брифинг ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски в Министерския съвет. Вече четвърти ден броят на положителните проби е 40 и повече – съответно 40, 48, 42 и 40 от 15 април до днес, показват данните. За справка – на 14 април сутринта бяха отчетени 19 нови случая за денонощие.

Общо 865 е общият брой на заразените у нас, от новозаразените 15 са в София, като в столицата те вече са над 500 – 510 случая.

153 души са изчистени от заразата. 12 са новите случаите от последното денонощие.

Има две деца с положителна проба – бебе на 2 месеца в Бургас и 9-годишно дете в болницата в Стара Загора.

Броят на починалите от коронавирус у нас е 41.

69 са вече заразените от медицинския персонал, като 9 са новите – 3 от Видин, в Хасково има 3, ВМА – 1, УМБАЛСМ „Пирогов“ – 1, Бургас – 1.

Във Видин медицинските лица с положителна проба са вече 9, което, по думите на проф. Мутафчийски, е вече сериозен проблем, защото се наложи затваряне на неврологичното отделение заради липса на персонал. Случаите от това отделение се пренасочват към Лом, съобщи ген. Мутафчийски.

“Слава Богу нямаме тежко болни медици”, каза генералът. “Тяхната работа е изключително рискова, това се оправдава и в България. Все пак трябва да отбележа, че по-голямата част от заразените медици са в други отделения, а не в COVID отделения. В Пирогов такива са петима, във ВМА единственият заразен доктор е от неврологично отделение”, поясни той.

Очаквайте подробности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *