СВОБОДНО ВРЕМЕ

COVID-19 е работа на молекулярни биолози, отсече вирусолог с Нобелова награда

Френският вирусолог, Люк Монтание, който получи Нобелова награда през 2008 г. за откриването на вируса на СПИН, изказа версията, че новият коронавирус COVID-19 няма природен произход и е създаден в лаборатория. “Стигнахме до извода, че е извършена манипулация с този вирус “, каза Монтание пред телевизия CNEws.

Той отбеляза, че към COVID-19 са добавени частици от вируси, засягащи имунната система на човека. “Той (вирусът) не е с естествен произход, това е работа на молекулярни биолози”, смята вирусологът. “С каква цел (се е правило това? – ред.) е неясно… Моята работа е да представя фактите, никого не обвинявам, не знам кой и защо го е направил. Възможно е да са искали да произведат ваксина“, предположи Монтание.

Отделно в интервю за портала “Pourquoi docteur” Монтание заяви, че “този вирус е излязъл от лаборатория в Ухан”.

От Елисейския дворец досега отхвърлят версията за някаква връзка между появата на новия коронавирус и дейността на китайската научно-изследователска лаборатория в Ухан.

Световната здравна организация (СЗО) обяви като пандемия COVID-19 на 11 март. По последните й данни в света са регистрирани почти 2 млн. заразени случаи, над 131 000 души са починали.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *