НОВИНИ

Бивш следовател: Убиецът на Милен Цветков е карал със 140 км/ч, ето доказателствата!

Експерт по пътна безопасност твърди, че Кристиан Николов е карал поне със 140 км/ч в. Бившият следовател Георги Илиев уточни, че прави този извод на база на пораженията по двете коли и траекторията им след удара, предава bTV.

По думите на Илиев при такава катастрофа, независимо от коланите, се получават травми, несъвместими с живота.

„С тази скорост, колкото и души да имаше в „Субару“-то, всички щяха да имат такива тежки увреждания“, допълни Илиев.

Според бившия следоветел, подобен вид катастрофи са сравнително редки. По думите му е истинско чудо, че няма и други пострадали.

Обяснява си липсата на реакция с употребата на наркотици. „Този водач е нямал никакво намерение да спре автомобила“, допълни експертът.

Припомня, че Милен Цветков загина при зверско ПТП в неделя вечерта. Колата на журналиста беше ударена от джип Audi Q7, като шофьорът, 22-годишния Кристиан Николов, е бил дрогиран.

По-рано днес бяха повдигнати обвинения на майката на водача – Десислава Пешева, която е дала ключовете от служебния си автомобил на сина си.

От прокуратурата също така заявиха, че младежът е употребил 4 вида опиати – амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам (Лексотан). По този повод му бе предявено ново, по-тежко обвинение за извършено от него умишлено престъпление по чл. 342, ал. 3, б. „в”, във връзка с ал. 1, пр. 3 от НК.

Това значи, че Николов го грозят между 15 и 20 години затвор.

По делото е изготвено предварително заключение на назначената съдебно-медицинска експертиза от аутопсията на пострадалия, от което е видно, че вследствие на удара от ПТП на Цветков са били причинени множество несъвместими с живота травми – счупване от 3 до 11 ребро, травма на черния дроб, както и сърдечна тампонада.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *