НОВИНИ

Извънредно! Съдът взе решение за убиеца на Милен Цветков

Софийски градски съд остави в ареста 22-годишния Кристиан Николов, който под въздействието на наркотици, причини смъртта на журналиста Милен Цветков след брутална катастрофа, навръх Великден, пише novini.bg.

Обвиняемият не беше в Съдебната палата, връзка с него бе осигурена по Скайп.

Припомняме, в кръвта на младежа са открити 4 наркотика. Според експерти джипът се е движел с поне 140 км/ч.

Днес прокуратурата преквалифицира обвинението спрямо Николов, като на същия е предявено ново, по-тежко обвинение за извършено от него умишлено престъпление по чл. 342, ал. 3, б. “в”, във връзка с ал. 1, пр. 3 от НК, съобщиха от държавното обвинение.

Според прокуратурата има вероятност обвиняемият да се укрие и извърши друго престъпление.Прокуратурата поиска налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на извършителя на престъплението – “задържане под стража”.

От своя страна защитата на Николов – адвокат Любомир Таков, поиска да не бъде уважено искането на прокуратурата, тъй като смята, че няма събрани достатъчно доказателства за авторство на престъплението.

“Не може да се счита, че е установена личността и че именно моят клиент е управлявал автомобила”, каза той.

Според адвоката не е ясно дали смъртта на пострадалия е настъпила заради удара или заради изваждането му от очевидци на тротоара и действията, които са оказали при първа помощ.

Адвокатът оспорва и авторството на деянието. Той смята, че няма събрани категорично доказателства, че именно Николов е управлявал автомобила.

Защитата е категорична, че Николов няма да се скрие и извърши друго престъпление,  има чисто съдебно минало и трайни връзки в България. Адвокатът поиска по-лека мярка – домашен арест и парична гаранция.

Обвиняемият Николов заяви пред съда последни думи: ”Умолявам съда за по-лека мярка. Нямам намерение да се укрия или да извършва друго престъпление.”

Той помоли да му бъде дадена възможност да продължи образованието си.

Според експертизите, скоростта на автомобила е била изключително висока и несъобразена с подадения сигнал, обясни съдията.

Относно авторството на деянито съдът смята, че на този етап има събрани достатъчно доказателства,  че именно Николов е водач на автомобила към момента на пътнотранспортното произшествие.

Майката на Кристиан – Десислава Николова е обяснила в полицията, че е напуснала София на 15.04 и се е върнала на 19.04, тъй като е получила информация, че синът й е задържан.

Тя е посочила пред полицията, че автомобилът се ползва от нейния син.

Съдът смята, че има обосновано предположение за използването на упойващи вещества –    амфитамини, кокаин, лексотан и тетрахидроксин. Това доказва експертизата.

Според съда няма данни за невменяемост и  обвиняемият може да се приеме за психично здрав, и е налице умисъл.

Водачът на лекия автомобил е имал обективната възможност  прецени ситуацията на пътя, но данните на свиделите говорят, че той е игнорирал напълно червения светофар.

Според обвинението има опасност да се укрие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *