НОВИНИ

Огнище на коронавирус и в Симитли

Единадесет са новите случаи на заразени с коронавирус в Благоевградско. Сред тях 8 са жители на Симитли. Това е семейството на 50-годишния мъж, който преди дни беше диагностициран с COVID-19.

Семейството му живее разпределено в две къщи, а сред заразените има възрастни мъже, жени и две деца. Засега всички се чувстват добре и ще останат в домовете си, като не се налага хоспитализация.

На този етап е ясно, че пробите на всички служители на община Симитли, включително и тази на кмета на града Апостол Апостолов, са отрицателни.

От РЗИ-Благоевград обаче уточниха, че кметът ще остане под карантина, тъй като е бил контактен с първоначално заразения 50-годишен мъж, който е негов шофьор.

Междувременно стана ясно, че няма нови случаи на COVID-19 в старческия дом във видинското село Гара Орешец. Там са настанени 26 мъже и жени, от които четирима са с положителни проби. Има и 14 души персонал.

Предполага се, че заразата е тръгнала от един от обитателите на дома, който е получил инсулт и е бил настанен във видинската болница, където, пък,  е имало заразени лекари и медицински персонал.

Това е първият случай на положителни проби за COVID – 19 в Дом за стари хора у нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *