НОВИНИ

Проф. Петър Иванов: Наркоманът е шофирал и убил със затворени очи Милен Цветков

Никой досега не можa да обясни случилото се с Милен Цветков, въпреки че има много хипотези, някои от които конспиративни и екзотични, адвокатските после ще са, знаем, още по-екзотични. Това пише в свой коментар за “Труд” проф. Петър Иванов.


Вижте останалата част от анализа му: 

Никой не обясни, защо този наркоман се блъска в спряла на червен светофар кола с такава голяма скорост. Спокойно кара направо, без никакви действия от негова страна, без никакви спирачки, никакви звукови сигнали, никакви опити за завои и т. н. – той сякаш кара по празна магистрала или по пистата на празно летище.

Обяснявам моята версия. Някои от модерните и много опасни амфетамини, особено при смесването на два, три и повече, предизвикват освен всичко друго – еуфория, емпатия, възбуда, дереализация, халюцинации, агресия и др., – още и непреодолимо желание за осигуряване на допълнителни силни разтърсващи усещания (наркотична кумулация).

Едно от средствата за тях е номерът с шофирането със затворени очи, което от известно време, имам данни, се практикува и у нас от закоравели наркомани, главно деца на олигарси и мутреси със скъпи защитени (бронирани) коли.

При бързо шофиране с автомобил караш по права траектория със затворени очи, без да гледаш, на тъмно. Досегът със смъртоносния риск за време от 5 до 10 секунди, може и повече, зависи от степента на опиянението, ражда оргастични преживявания, даже и реален специфичен халюциногенен оргазъм, придружен в някои случаи и от непроизволна еякулация.

Тази практика става обсесивна, превръща се в атипична маниакална обсебеност на наркомана, стигаща до налудни (шизоидни) помисли и действия и се проявява всеки път при употреба на по-големи количества наркотик, при смесване на различни наркотици и при включване на алкохол.

Обсесията се усилва в сексуална и емпатична обстановка, в присъствие на скъп близък приятел, на значима за него персона и/или на сексуален партньор или партньорка; тази обстановка (антураж) въздейства амплифициращо на обсесията и я подкрепя. Ефектът е известен в психологията като фасилитация.

Така че това е единственото според мен обяснение: Наркоманът е карал със затворени очи под влияние на халюциногенен наркотик, фасилитиран в колата-убиец от антуража около него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *