НОВИНИ

Оставиха в ареста тримата обвинени за побоя над журналиста Слави Ангелов

Специализираният наказателен съд определи най-тежката мярка за неотклонение “Задържане под стража” за тримата обвинени за побоя над журналиста Слави Ангелов.Братята близнаци Георги и Никола Асенови и 32-годишният Бисер Митрев остават в ареста, реши съдия Силвия Русева от наказателния спецсъд след съботното заседание по видеоконферентна връзка.

Съдът потвърди изцяло доводите на Специализираната прокуратура за това, че събраните доказателства са достатъчни, за да се направи обосновано предположение те да са извършили престъплението, за което са обвинени.
Според защитата на обвиняемите няма данни да са извършили престъпленията, за които са обвинени, тъй като обвиненията са за група, действала от началото на 2019 г., а престъпленията са извършени през месец март 2020 г. Адвокатите изтъкнали и че тримата обвиняеми са с чисто съдебно минало и семейно ангажирани.

Съдът е оставил тримата в ареста мотивирайки се с доказателствата по делото – разпити на свидетели, извършените претърсвания и изземвания, както и лични обиски на обвиняемите, изготвените видео-технически експертизи и ДНК – експертизата на угарката и шапката на Митрев, както и на резултатите от физико-химичния анализ на намерените наркотици.

Налице е и опасност да извършат друго престъпление, ако им бъде наложена по-лека мярка за неотклонение.

Определението на Специализирания наказателен съд може да бъде обжалвано на 30 април пред горната съдебна инстанция – Апелативния спецсъд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *