СВОБОДНО ВРЕМЕ

Принц Чарлз разкри как е преборил коронавируса

Mринц Чарлз сподели за списание Country Life как е успял да се пребори с коронавируса и да преодолее негативните ефекти на самоизолацията.

71-годишният британски престолонаследник признава, че е спазвал стриктно всички лекарски препоръки по време на болестта. Той е приемал много течности, хапвал е леки и здравословни храни, почивал си е физически, и е избягвал стресови ситуации.

Вероятно здравословният му начин на живот през последните години, също е допринесъл за по-лесното справяне на организма му с вируса. През последното десетилетие принц Чарлз предпочита да е по-близо до природата и все по-често прекарва ежедневието си в своето имение „Хайгроув” в Глостършър, където собственоръчно се занимава с градинарство.

Принцът признава, че периодът на самоизолация е труден етап от борбата с вируса, даже и при по-леко протичащите случаи на болестта. Да се справи с негативните ефекти на изолацията са му помогнали модерните технологии. Във връзка с това Чарлз споделя следното:

“Свидетели сме на най-доброто приложение на технологиите. Те дават възможност на хората да продължат да работят, но същевременно ни позволяват и да поддържаме контакт чрез виртуални партита, игри, песни и някои от най-забавните видеа, които някога съм гледал”.

Принцът признава, че гледането на забавни видеоклипове в интернет му е помогнало много, защото го е отвличало от мрачни мисли и е повдигало настроението и духа му. Онлайн срещите с членове на кралското семейство, и позитивните послания на близките му, също са оказали положителен ефект за възстановяването му от болестта.

Принц Чарлз бе диагностициран с новия коронавирус в края на месец март, и само седмица по-късно от кралския двор съобщиха новината, че принцът се е излекувал и вече се чувства добре.

В момента принц Чарлз се намира заедно със съпругата си Камила в шотландското си имение Бъркхол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *