НОВИНИ

Шефът на СДВР за катастрофата с Милен Цветков: Чакаме ДНК експертиза, но материалите дотук сочат, че зад волана е седял Кристиан

Екипите на СДВР незабавно посетиха мястото на катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков и го обезпечиха, за да може да се проведе напълно законосъобразно разследване на катастрофата, заяви пред bTV директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

“За нас е ясно, кой е шофирал автомобила и това е Кристиан Николов. Георги Иванов (синът на депутата Лъчезар Иванов) и приятелката на Кристиан – Симона, са се возили в колата. Не искам да коментирам защитната теза на адвокатите на Кристиан, но тя не е коректна и морална. Чрез тази теза се опитва да се внуши, че органите на реда не са си свършили работата. Всички следствено-прецесуални действия са проведени законосъобразно. Всички доказателства са иззети според разпоредбите на закона. Чакаме и ДНК експертиза, но събраните материали дотук категорично сочат, че зад волана е седяла Кристиан и опитите да се прокара друга теза са изключително некоректни”, категоричен беше комисар Хаджиев.

“Бих искал да коментирам думите на Георги Иванов пред вашата телевизия. От момента на постъпването му в сградата на СДВР той винаги е бил в присъствието на адвокат. Как си представяте пред адвокат някой да му оказва физическо насилие и да го кара да лъжесвидетелства? На Георги и Симона не са взети проби за наркотици, защото не е необходимо. За нас е ясно кой е седял зад волана. Резултатите от пробата на Кристиан показват, че той е употребил коктейл от канабис, кокаин, амфетамин и Лексотан”, разкри шефът на СДВР. “2015 година, октомври месец, е реализирано още едно ПТП с този автомобил. Шофьорът на другия автомобил, участвал в ПТП-то, е получил средна телесна повреда – счупване на ръка. Към 2017 година делото е приключило с налагане на административна глоба за майката на Кристиан, която е шофирала колата. Към настоящия момент делото е архивирано в СГС, но ако се наложи и се прецени, че е необходимо, то може да бъде възобновено”, добави старши комисар Хаджиев, пише Блиц.

“Нападението над Слави Ангелов беше извършено на 17 март. Отначало стана ясно, че нападателите са трима. От камери се видя ясно кои са извършителите. Изискахме от “24 часа” статии на Слави Ангелов за последните 2 години, за да търсим причина за това посегателство. Направи се оглед и се иззеха важни за самото дело доказателства, които по безспорен начин доказват участието на тези лица в това престъпление – биологични следи, неща, които в процеса ще станат ясни. Тези обстоятелства бяха подкрепени от свидетелски показания”, добави Хаджиев. “Ако се открие поръчител на това престъпление ще бъдат уведомени всички медии и самоличността му ще бъде разкрита”, добави той. “Делото за певицата Лилана е за организирана престъпна група. В момента тече мярката в Специализирания наказателен съд. В края на деня ще стане известно какво е преценил съда”, каза още комисар Хаджиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *