НОВИНИ

ЛиЛана остава в ареста, брат ѝ Скилър е с гаранция от 100 000 лв.

Късно снощи Специализираният наказателен съд определи “Задържане под стража” за двама от тримата обвинени за незаконно усвояване на евросредства по Програма “Иновации и конкурентноспособност”, за които Специализираната прокуратура поиска най-тежката мярка за неотклонение.
Задържани под стража са ръководителят на групата М.Д. – Мартин Димитров, и Л.Д. – Лиляна Деянова, по-известна като певицата ЛиЛана. На А.Д.- брата на изпълнителката, бийтбоксъра Александър Деянов, популярен с псевдонима Скилър (SkilleR), съдът определи парична гаранция от 100 хиляди лева.
Лицата бяха задържани в събота при специализирана операция на СДВР и ДАНС, под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура. Иззети са сървъри, компютри и др.
Групата е действала от 2016 г. Няколко фирми, контролирани от нея (повечето от които без реална стопанска дейност), са усвоявали средства по програмата. Те са декларирали покупка на един и същ софтуер от юридическо лице, регистрирано в чужбина – което също не е осъществявало търговска дейност. Реално, софтуерът е бил придобит с финансиране по европрограмата от действащо българско дружество, което го е предоставило за “ползване” на разследваните фирми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *