НОВИНИ

Следи от кръв свързват биячите на Слави Ангелов с престъплението

Доказателството, което свързва тримата ултраси, обвинени за побоя над журналиста Слави Ангелов, е следи от кръв по стелките на автомобила, с който вероятно са избягали от местопрестъплението, пише “Телеграф”. 

Близнаците Георги и Никола Асенови и Бисер Митрев – Боксьора са избягали от местопрестъплението с автомобил, който е заснет от камерите за видеонаблюдение в София.

Тримата са обвинени за участие в престъпен сговор за зверския побой над Слави Ангелов и за държане на наркотици. От доказателствата по делото стана ясно, че ултрасите, които са от фракцията “София-Запад”, са заковани и по открит фас на мястото на побоя и плетена шапка, от които е извлечено тяхно ДНК.

Късно вечерта в четвъртък Апелативният съд с председател съдия Георги Ушев е преценил, че на този етап може да се направи обосновано предположение, че тримата задържани са извършители на престъпленията, за които са обвинени.

Решението се основава освен на експертизи и на показания на свидетели. То е окончателно и не подлежи на обжалване. Сред свидетелите е млада жена, която първа се е отзовала да помага на Слави и е подала сигнала на 112, неин близък, с когото се е возила в колата, както и възрастен мъж, негов съсед.

Жената и приятелят й са обяснили, че са пътували с кола от “Подуяне” към центъра. Минали са през светофара на моста “Чавдар” в посока към бул. “Дондуков”, където на ъгъла в кооперацията живее Слави Ангелов.

Свидетели са видели тримата биячи да се отдалечават тичешком и да се качват в лек автомобил, който отговаря на открития по-късно от полицията.

Слави Ангелов е бил целият в кръв, като тя се е стичала към гърлото и ако не били хората да му изправят главата, е можел да се задави и задуши.

Близнаците и Боксьора на този етап отказват да дават обяснения, а и да съдействат на разследването. Крият от кого са били наети и за какви суми. От МВР и прокуратурата имат насоки за поръчителите, но все още събират доказателства.

Преди дни главният прокурор Иван Гешев съобщи, че вероятните поръчители са в чужбина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *