НОВИНИ

Цяла България изказва съболезнования за починалата д-р Илияна Иванова

Смъртта на първи медик у нас, в следствие на коронавирус инфекция, предизвика истинска вълна от трогателни съболезнования на хора от цялата страна, в това число и самият ген. Мутафчийски.

Припомняме, че 43-годишна лекарка от Инфекциозно отделение в Сливен е починала през изминалото денонощие.

Д-р Илияна Иванова е била с астма, но към момента не е имала никакви проблеми със заболяването и то не е било обострено от вируса. Влошила се е внезапно и сърцето й спряло. Д-р Иванова се е заразила най-вероятно от пациент в отделението.

Съпругът й, който е неин колега от същото инфекциозно отделение, е под карантина там и не може да го напуска.

Трагичната новина обикаля социалните мрежи и подтикна много хора да напишат прочувствени думи. Един от тях е Георги Тодоров. Неговият пост вече е споделен десетки пъти. Ето какво пише той.

“Здравей, българино!

Прощавай, че ти отнемам от огромната радост, че вече можеш да ходиш из парковете и да пиеш бира, а също така, че постигна геройството в мирно време, да не е задължително да носиш предпазна маска. Ти си лекар, вирусолог, инфекционист и разбираш от всичко. Безотговорно даваш акъл за неща, от които нищо не разбираш и хиляди нормални хора, които са научени да спазват правилата, трябва да се съобразяват с теб. Ти с лека ръка издаваш смъртни присъди на хора, защото имали придружаващи заболявания.

Погледни тази жена, българино!

Тя си отиде на 43 години, здрав и прав човек, българска майка, лекар, който даде живота си, за да живееш ти. Тя не се вълнуваше като теб, кога ще изяде агнето за Великден, кога ще ходи из парка, кога ще паднат КПП – тата, а беше на работното си място и изпълни достойно служебния си дълг, дори с цената на живота си.

Искаше от теб единствено, да направиш

” огромното ” усилие, да си седиш вкъщи.

Продължавай все така, българино! Ти си велик, всезнаещ, световната конспирация ти е ясна, ти си най – умния и т.н.

Лошото е само, че този път твоята безотговорност и посредственост, кояно всеки ден ни натрапваш, ще убие още български лекари и достойни хора, които милеят за тази държава.

Нека кажем нейното име, защото тя не е статистика, а лекар, който даде живота си за България.

Дълбок поклон пред паметта Ви, д-р Илиана Иванова!”, пише Георги Тодоров.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *