СВОБОДНО ВРЕМЕ

Мутафчийски: Честит Ден на храбростта и празник на Българската армия. Бъдете здрави, храбри и отговорни

Честит Ден на храбростта и празник на Българската армия! На 6-и май скланяме глави в знак на признателност към всички доблестни български воини, пожертвали живота си за свободата и независимостта на България!, написа ген.-майор Венцислав Мутафчийски във фейсбук.

Ето как продължи постът му:

“Днес воините отново са на предния фронт. Но в болниците, изправени пред новото предизвикателство COVID-19.

Използвам случая да благодаря на всички служители, част от голямото семейство на ВМА – включващо 5 болници и 2 санаториума, за предаността и неимоверните усилия, които полагат в тези времена на тежки изпитания.

В Деня на храбростта заслужена почит отдаваме и на военномедицинските екипи, които изпълняват мисии зад граница и които винаги са получавали отлична оценка за представянето си. Това е изключителен атестат за високия рейтинг не само на ВМА, но и на Българската армия сред международните ни партньори.

Стъпвайки на надвековните традиции на българската военномедицинска служба, няма как да не отправим поглед и в бъдещето. А там са нашите курсанти, които се обучават по специалността „Военен лекар“ и вече трета година показват завидни резултати.

Честит празник на всички!

Бъдете здрави, бъдете храбри и отговорни!

Честит празник и на всички, които днес празнуват своя имен ден! Носете името си с гордост!”

Генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS
Началник на ВМА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *