СВОБОДНО ВРЕМЕ

Борисов лаконичен по обвиненията на Божков

Премиерът Бойко Борисов е отговорил лаконично на поредица от въпроси, зададени му писмено от bTV по повод интервюто на обвиняемия бизнесмен Васил Божков пред телевизията вчера сутринта.

Темата с неверните твърдения на обвиняемия Божков приключи вчера с коментарите на министъра на финансите Владислав Горанов и на председателя на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание – Менда Стоянова“, гласи писменият отговор на премиера.

От bTV твърдят, че са задали “редица въпроси” към Борисов, сред които “за бъдещето на футболния клуб “Левски” и твърдението (на Божков), че “държавата се управлява от хунта“, пише вестник СЕГА.

Вчера сутринта Васил Божков, срещу когото прокуратурата повдигна 11 обвинения, даде телефонно интервю от Дубай, в което, освен горните твърдения, заяви също: че всичките му контакти са били лично с Владислав Горанов, и то често, заради което ще сезира прокуратурата, и то с доказателства; че държавата действа като мутрите през 90-те години, а общото с онези години е Бойко Борисов; че депутатът от ДПС Делян Пеевски стои в сянка като паяк и дърпа конците, като си е назначил главен прокурор в лицето на Иван Гешев; че държат близките му като заложници; че Борисов унищожава “Левски” и др.

В резултат премиерът даде пространно изявление пред “Сега”, в което обяви, че финансовият министър Горанов трябва да обяснява обвиненията на Божков, като го посъветва да даде брифинг

Малко по-късно Горанов наистина даде пресконференция, за да каже своята версия по думите на Божков. Той изрази недоумение защо намиращият се в Дубай бизнесмен иска оставката му.

“Знаете ли навремето мутрите какво правеха? Има проблем, идват, казват: “Ще ти помагаме, ще решим проблема, плащай”. След това почват да те пазят, казват: “Дай ми част от бизнеса”, ако откажеш – идват с бухалките и унищожават всичко. Съвременните мутри какво казват: “Ще решим проблема, трябва да ни плащаш”. После казват: “Давай бизнеса” или идват с бухалките. Вече бухалките не са прътове и вериги, а бухалките са прокуратура, ДАНС и НАП”, заяви по БТВ Божков.

“Борисов е общото между онези и тези мутри – и тогава беше, и сега”, обяви Божков в края на разговора. “А кое е различното знаете ли – ако искате да ви кажа. Различното е Пеевски. Тогава го нямаше, но сега го има.”

Според Божков – Пеевски седи в сянка и дърпа конците. “Да не би аз да съм назначил Гешев. Публична тайна е кой го назначи. И нека да разследва Гешев това, което казах за закона. Да започнем от тук. Ако Гешев не разследва – значи е бухалка.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *