НОВИНИ

Масово незачитане на правилата за движение – шофиране след употреба на алкохол и с висока скорост

Три тежки пътни инцидента, с две жертви от снощи. Масово незачитане на правилата за движение – шофиране след употреба на алкохол и с висока скорост. Това е равносметката след премахването на КПП-тата, ограничаващи движението между областните градове заради епидемията.

От вчера вечерта пътната полиция провежда специализирана операция за контрол на трафика.

Двама души загинаха в катастрофа на подбалканския път край Карлово. Дете бе блъснато на пешеходна пътека в Бургас. Пак там след бясно преследване с полицията бе задържан 39-годишен криминално проявен. А жена в Пловдив, с 2,7% промила алкохол в кръвта, преобърна колата си, информира БНТ.

Заради рязката ескалация на пътни инциденти след премахване на двумесечните КПП-та, пътната полиция започна национална операция за контрол на трафика.

Статистиката показва, че с 26 по-малко са загиналите и 317 по-малко са пътно транспортните произшествия през тези 2 месеца на годината, когато е било извънредното положение, спрямо същия период на предходната година.

39-годишен криминално проявен се отзова в ареста, след бясно преследване с полицията по пешеходната зона в Бургас, завършила със зрелищна катастрофа във фонтан.В колата имало и друг мъж, който също се оказа с белезници. След проверка се установило , че автомобилът е бил с откраднати номера.

Двама братя, на 32 и 35 години, загинаха, след като автомобилът им се вряза в джип на подбалканския път край Карлово. В болницата за преглед и изследвания са откарани мъж и жена, които са пътували в другото превозно средство.

Заради зачестилите инциденти на пътя от снощи в цялата страна стартира специализирана полицейска операция.

Гл. инспектор Николай Крушарски: След премахването на КПП-тата на големите градове се наблюдава засилен интензивен трафик по цялата пътна мрежа на страната, което съответно води до увеличаване броя на нарушенията. Нормално е да има и засилено полицейско присъствие,което да контролира неправилното движение на водачите.

По време на операцията основно ще се следи за превишена скорост, като за целта на пътя ще бъдат изкарани всички технически средства, като стационарни и мобилни камери, и радари.

Гл. инспектор Николай Крушарски: Те ще бъдат разположени на автомагистралите, междуградските пътища и малките населени места. Също и големите градове -основните булеварди, защото там се наблюдава най-голямата концентрация на този тип нарушения, констатирани от колегите.

Шофьорите приемаха с разбиране засилените проверките. Някои използваха случая да се обърнат към всички водачи на пътя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *