СВОБОДНО ВРЕМЕ

Доц. Кунчев: Много е вероятно на други мести да се повтори ситуацията във Видин

В ефира на Нова телевизия главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, който е член на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса, изказа своите притеснения от облекчените мерки и от това, до което биха довели те.

“Бях един от хората, които настояваха за облекчаване на положението. Тази пандемия успя да промени живота на всеки един човек. Тук няма човек, който да не го е почувствал, дали икономически или сме променили плановете му за лятото”.

“Много хора спазваха правилата и препоръките, но имаше и такива го направиха над това, което препоръчвахме. Благодарение на тези хора сме на това положение.

Бях по-голям оптимист преди седмица – две, макар че случаите на заразени тогава бяха повече. Не ми харесва това, че много хора възприеха облекчаването на мерките като край на ситуацията. Определено не е край. Ако в България се случи това, което се случи във Видин, би било трагедия”, заяви той.

Припомняме, че Видинската болница е основното огнище на разпространение на коронавирус в региона, само в неврологичното отделение е заразен около 50 процента от персонала.

“Много е вероятно на други мести да се повтори ситуацията във Видин”, изрази мнение д-р Кунчев.

„Това, което правим, се отразява на бройката на заболелите след 1 седмица. Ако позволим на по 20-30-50 души да се събират по заведения, това неминуемо ще доведе до пламаване на нови огнище и налагане на нови рестрикции“, предупреди Кунчев.

“Безкрайно много ми се ходи на море на определени места. Ще го направим. Ако не позволим това да става без всякаква мисъл.

Всеки може да отиде на море, на плажа и да стои на два-три метра от другия човек и да може да си позволи да изкара едно нормално лято.

“Очарован съм от духа на народа, който дори в тези времена, успява да измисли толкова шеги за вируса”, заключи членът на Националния оперативен щаб.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *