НОВИНИ

Колко опасни са Скилър и ЛиЛана и основателни ли са арестите?

“Не знам как се стиган до тук. Всичко си беше прекрасно. Аз водя съвсем различен живот, в различна сфера. Един прекрасен ден дойдоха 15 служители от различни институции, които почнаха да ровят в бельото на моята приятелка, в дома ми”.

Това каза в ефира на bTV братът на певицата ЛиЛана, Александър Деянов, известен с прякора си Скилър, относно ареста си и повдигнатите срещу него обвинения в ОПГ.

“Те като видяха за какво става на въпрос, казаха: а бе момче какво става? Прибраха ме в ареста, след което ми беше повдигнато обвинение за участие в ОПГ и ми бе наложена гаранция от 100 000 лева, която ме превръща в един от най опасните престъпници в България. Това е нелепо”, каза още Деянов.

По думите на бийтбоксъра, той е обвинен в участие в ОПГ заедно със сестра му и нейния съдружник Мартин Димитров.

“В медиите се коментира всичко друго, но не и нещата, с които се занимавам. Нямам връзка с АПИ и Божков. Занимавал съм се винаги с музика. Нямам общ бизнес със сестра ми. Единствената връзка със сестра ми е това, че тя ми е сестра”, каза Деянов.

По думите му, обвиненията в това, че офисите му е намерена незаконна техника за подслушване са нелепи. “Това не е мой офис. аз не се занимавам с компютри, пътни агенции с друг бизнес. Това не са офиси на сестра ми и нейния съдружник. Тези фирми, коментирани в медии и съда, аз за първи път ги чувам. Аз тези хора въобще не ги знам кои са, не знам с какво са се занимавали”, каза музикантът.

Деянов категорично отрича, че има каквато и да е връзка с бизнесмена Васил Божков, който избяга в Дубай. “Питат ме дали имам връзка с бизнесмена Божков,. Никога не съм комуникирал с него. Нямам договори с него. Нямам информация сестра ми да познава Божков. Никога не съм имал такава информация, никога не им ѝ се бъркал в живота. Това, дали е така, аз разбирам от медиите”, каза той.

Артистът говори и за скандалната платформа, за която е получил европейско финансиране от близо 400 000 лева.

“Платформата беше моя мечта, моя идея. Цял живот съм се занимава с бийтбокс, ходил съм по състезания, защитавал съм честа на страната ни. Винаги съм искал да развия това изкуство, Исках да помогна на талантите тук. Ние сме водеща сила в света. Аз като световен шампион винаги съм искал да развия това на следващото ниво. Исках да стане по академично. Да се помогне на много деца и възрастни да се научват”, обясни братът на Лилана.

По думите му, платформата първо се състои от курс от обучение. “Но тя щеше да бъде иновативна с това, че щеше да има инивационен език за произвеждането на звуците в бийтбокса. Всеки може да напише определена комбинация от звуци и да чуе как звучи. За съжаление идеята е опорочена. От нея можеше да се възползват милиони хора по света, но сега е провалена от интереси, които не разбирам. Аз съм потърпевш на някакъв случаен огън”, разказа Деянов.

“Имам самоучастие в тези пари. Първо давам свои средства, след това те ми се възстановяват след одити. Реално аз съм дал повече пари, отколкото съм получил Софтуерът е направен , инсталиртан е, но след това започна едно ходене по мъките. Нямам представа в на кой интересите съм се набъркал”, каза още той.

По думите му Лилана вече отдавна не се занимава с музика, завършила е висше образование в Лондон и се занимава в съвсем други сфери. Той отрича да има общи бизнеси със сестра си или тя по някакъв начин да се е месила в неговите начинания.

“Сестра ми е помогнала със съвети, но аз за всяко нещо имам сключен договор с консултанти, които са ме превели през всяко нещо. Моята работа е била да създам творческата идея. Исках да създам един бранд с моя имидж. Не съм искал да въртя далавери. Върху мен беше хвърлено едно огромно петно, което лека по лека ще изчистя”, каза Деянов.

През живота си никога не съм участвал в корупционни схеми, категоричен бе той.

Имам 10 дни да си платя гаранцията в размер на 50 000 лева. Тя е непосилна за мен. Мислим варианти. Заради кризата нямам доходи вече 2 месеца. Изкарвам си в момента парите с онлайн уроци на деца, каза още Скилър.

Със сестра ми не сътм се чувал от ареста. тя е добре.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *