НОВИНИ

Измамници събират дарения за операция на актьора Васил Михайлов

Човешката наглост няма край, особено ако в историята са замесени пари и популярни личности. Този път скандалната гавра е с името на един от най-големите родни актьори – Васил Михайлов, както и с верните му фенове.

Става въпрос за измамници, които събират пари за операцията му чрез социалните мрежи – в един от големите световни сайтове за благотворителни кампании GoFund Me.

Първоначално там е обявено, че се стартира набирането на 2000 долара за 82-годишния ветеран на Военния театър. Кампанията е озаглавена “Очите на българската просвета” и в текста към нея се казва, че “Актьорът Васил Михайлов почти е загубил зрението си, но няма пари за операция на очите”. За организатор е посочена Катерина Танева, а линковете за дарения са споделени в няколко фейсбук групи, пише “Телеграф”.

Почитатели на актьора, разбира се, веднага откликват на зова за помощ и така първите 180 долара стават факт. Ден по-късно обаче, благотворителната кампания е заличена от сайта, а хората, които са дарили пари, вероятно са изгорели с тях.

Дали всичко това е направено с умишлена цел за облагодетелстване на гърба на феновете на един от най-обичаните актьори или въпросната жена е разбрала, че е прочела фалшива новина, и е изтрила гафа си, не е ясно, посочват още от изданието.

Дали обаче подобна фалшива кампания няма да отключи и реална такава, за да може Васил Михайлов наистина да получи възможност да се подложи на подобна интервенция, само времето ще покаже.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *