ЗДРАВЕ

Ракът на белия дроб чертае симптоми по лицето

Ракът на белия дроб е един от най-опасните, тъй като до последния етап пациентът не проявява никакви симптоми. Онкологията може да бъде централна и периферна, но и двата й вида се отразяват еднакво върху лицето на човек. Когато започнат силни промени в тялото, те се отразяват върху лицето. Rambler ви казва на какво да обърнете внимание.

Увиснали клепачи

Проблемът е, че повечето хора вече са родени с тази характеристика и ще им бъде по-трудно да забележат този симптом. В допълнение, клепачът може да се понижи заедно с появата на промени, свързани с възрастта, като бръчки. Въпреки това, при рак на белите дробове, пада само един клепач.

Не се паникьосвайте, ако забележите този симптом, той може да има много причини, но е по-добре да отидете на лекар и да разберете защо се е случило.

Намаляване на зеницата

Голям брой нерви преминават през горната част на белия дроб, които влияят на състоянието на очите. Именно в тази част на органите най-често се развиват злокачествени тумори. Те засягат и очите. Намаляването на зеницата се дължи на факта, че „грешен“ сигнал преминава през нерва, на който очите реагират по подобен начин.

Повишено изпотяване в едната част на лицето

Ако сте забелязали, че едната част от лицето се поти по-обилно от другата, това също може да е възможен симптом на онкологията. В същото време туморът може да е от страната, където лицето се поти по-малко. Свързва се и с увреждане на нервите на белия дроб. Факт е, че при злокачествен тумор кожата може да не реагира на температурни промени.

Поради това част от лицето може например да бъде изгаряна от слънце, но именно потните жлези спират да работят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *