НОВИНИ

На протеста за Национална детска болница хората поискаха оставка на здравния министър

Протест пред Министерския съвет под надслов “ЗА истинска детска болница, не гробница!” поиска днес следобед оставката на здравния министър Кирил Ананиев, предаде offnews.bg.

Демонстрантите са категорични, че строежът в двора на Александровска болница е “физически и морално остарял и опасен – ако тази конструкция някога бъде довършена, тя никога няма да стане националното детско лечебно заведение, което чакаме от 40 години.”

“Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев натрапва на обществото недопустим и скъп компромис с детското здравеопазване. Ананиев ще плати близо 95 млн. лв. публични средства за стар строеж, за да пригоди към него толкова дълго чаканата национална педиатрия. Зад гърба на обществото, на всеки родител и данъкоплатец, министърът на здравеопазването подписа договор за довършването на 40-годишен, негоден за съвременна болница скелет. Подписа го, без да го е грижа за децата на България. Без анализ от какво се нуждае детското здравеопазване, без задание, без план за оборудване и подготовка на лекари и медици.” – заявиха организаторите на протеста.

“Настояваме договорът за довършването на съборетината да бъде прекратен, а Ананиев трябва да напусне политиката завинаги” – поискаха демонстрантите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *