СВОБОДНО ВРЕМЕ

Да пробягаш 19 маратона за 19 дни: мисията с благородна кауза на Крисчън Варли

Пробягването на маратон изисква добро планиране и целенасочена подготовка. Крисчън Варли обаче реши да отиде по-далеч, като тества възможностите на тялото и ума в името на благородна кауза.

Воден от желанието да привлече внимание, за да събере средства в борбата срещу коронавируса, 35-годишният жител на остров Ман пробяга 19 маратона за 19 дни. С предизвикателството си Варли събра над 85 хиляди паунда от дарения.

Сумата ще бъде разпределена към фонд за солидарност, който ще помогне на жители на остров Ман и местни организации да посрещнат трудностите, възникнали от появата на коронавируса.

“Какъв специален ден! Мислех, че ще имам трудности да се справя. Подкрепата беше просто невероятна. Знаех, че ще има хора на финала, но нямах идея какво предстои и начинът, по който финиширах с дъщеря ми – никога не съм бил толкова емоционален”, каза Варли след края на предизвикателството.

Регистрираните случаи на заразени с коронавирус на остров Ман, който се намира между Великобритания и Ирландия, са 336, като загиналите са 24.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *