НОВИНИ

Най-добрите новини от Щаба от началото на заразата: Рекордно нисък брой заразени днес

Тази сутрин Националният оперативен щаб за борба с коронавируса изнесе най-хубавите новини от началото на заразата до днес. Точно в 8 часа бе съобщено, че броят на положителните проби за последните 24 часа е 6 човека!

Изследвани са 443 проби през вчерашния неделен ден.

От тях само 6 са положителните проб които 4-ма души са в болница. Общият брой на случаите е 2433 заразени в страната. 22-ма да излекуваните, общо 862 за страната. Починали за последните 24 часа няма.Новите случаи са констатирани в областите София (3 случая), Пазарджик (1 случай), Благоевград (1 случай), ), Пловдив (1 случай). Най-много заразени до момента има в София – 1017 души.

От всички 2433 констатирани с COVID-19 1192 са мъже и 1241 са жени. 235 са лицата с потвърден COVID-19 в България, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 20 от тях интензивни структури. Най-възрастният пациент е на 95 години, а най-малкият – бебе на 2 месеца.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при лица медицински служители е 253 души. През последната седмица за първи път има повече излекувани, отколкото заразени. 3% понижаване на общата смъртност има тази година в сравнение с предходната по данни на НСИ, отчете още доц. Димо Димов.

“Въпреки оптимистичните данни, това все още не е устойчива тенденция и затова дистанцията и дезинфекцията остават най-сигурните методи за запазване на ниски нива на разпростране коронавируса у нас”, призова медикът.

5 500 000 са заразените в световен мащаб, 96 505 са случаите за деня. 346 7 починалите общо, 2826 са за денонощието. САЩ и Бразилия отчитат най-много нови случаи. Доц. Димов припомни, че страната ни е на едно от най-ниските нива в статистиката за смъртност на 1 милион души население – 18,5%, докато на първите места са Белгия, Испания, Великобритания и други страни, в които мерките са били по-либерални. България се е справяла неведнъж с трудности и в тези светли празнични дни се надявам да останем обединени и силни по дух, заяви медикът и честити вчерашния 24 май.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *