НОВИНИ

Разкриха нови тайни около пожара в Сарая на Доган на морето

Текат засилени ремонти в лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, съобщава “Флагман”. След пожара, който миналата седмица вдигна на крак огнеборците и полицаите в Бургас, днес вече работници отстраняват щетите за над половин милион лева. Покривът е почти изцяло възстановен, но има огромни поражения от огъня и във вътрешната част на двореца.

Флагман.бг припомня, че огънят лумна във вип апартамент на втория етаж в морския сарай, който е бил обитаван в момента. Повредил се е включен аспиратор към кухненска част. Не става дума за пристройка, в която е била настанена прислугата, а за част от самия дворец.

Сигналът на телефон 112 е подаден в 11:44 часа на 18 май, като дотогава всички, намиращи се на територията на резиденцията, се опитвали да гасят със собствени сили огъня. Ахмед Доган, който е бил в двореца в момента, е бил изведен в противоположния край на сградата, нямало е опасност за живота му.

Едва, когато димната завеса се вдига от полуострова и се вижда от Бургас, застрашавайки при завъртането на посоката на вятъра да отнесе искри и към резервоарите със суров петрол на „Лукойл Нефтохим“, началникът на охраната взема решение да алармира пожарната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *