НОВИНИ

Гърневски, ГЕРБ: Всеки един от българските олигарси е бил член на БКП

Много олигарси са в арестите, а други се крият в Дубай и Белград. Това коментира от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски, а поводът бяха дебатите в зала по доклада за 2019-та на КПКОНПИ, информира “Монитор”.

Гърневски защити работата на КПКОНПИ. Законът за работата на антикорупционната комисия бил подкрепен навремето от почти всички сили. Единствените против били от БСП.

“Основното им искане беше да има такъв закон, а той да бъде придатък на президентската институция. Тогава се чудех лично за себе си, защо не обясниха защо в следващите две години. Ако колежката надникне, в арестите са най-големите български олигарси, с яхти, със замъци, друг е в Дубай, друг в Белград… Може би това е била целта на колегите тези хора за бъдат на сянка, под крило”, каза Гърневски.

По думите му ако се надникнело в арестите там са всички крупни олигарси, които били отмъкнали огромни суми от българските граждани. По думите му те били производство на българската номенклатура. Според него всеки един от тези олигарси, е бил член на БКП.

“Там ги стягаше чепикът колегите. Когато говорим за една тераса и за милиарди, смъкнати от този народ, трябва да бъдем по-внимателни. В първите редове има приватизатори, нали знаете какво ще стане, ако се разследва криминалната приватизация? Само БСП не подкрепи доклада с мотиви, които видяхте, нищо не запомнихте. Все повече кранчета се затварят”, отговори с типичния си плам Гърневски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *