НОВИНИ

Извънредно! Лъснаха още скандални схеми на зам.-министъра и Бобокови ВИДЕО

Към наказателна отговорност ще бъдат привлечени още лица. Това заяви прокурор Ангел Кънев по време на брифинга на Специализираната прокуратура относно разследването за незаконни действия при вноса и утилизирането на отпадъци по време на извънреден брифинг.

“Част от контролираните търговски дружества никога не са имали капацитет да осъществяват действията, за които са имали разрешение от МОСВ. Събрани за доказателства за контролирани дружества в Италия. Намерени са електронни подписи на търговски дружества, регистрирани в Италия, но са били под контрол на задържаните”, заяви той.

“Идеята е била да се направи верига дружества, регистрирани в Италия, България и други страни. Целта й е била да се легитимира дейността като законна и да изглежда такава. Категорично е установено, че голяма част от отпадъците не са били третирани по законен ред. Едно от дружествата дори не е имало ток и вода на обекта. Не е отговорено на редица изисквания”, каза още прокурор Кънев.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов от своя страна добави: “Операцията бе организирана в рамките само на няколко часа на територията на цялата страна. Има участие на служители от много институции. Трябваше да държим в тайна организацията, за да може много малко хора да знаят. Наложи се да използваме служители от СДВР и ГДНП. Благодаря на всички, които участваха. Сформираха се над 35 екипа”.

Помолена да коментира дали ще бъде разпитан финансовият министър Владислав Горанов, Сийка Милева заяви: “Имаше три сигнала, подадени до прокуратурата и свързани с организации, близки до Цветан Василев и Иво Прокопиев. Горанов е разпитан още преди да постъпят сигналите в прокуратурата. Горанов е разпитан много преди това. Ако се наложи, може да бъде разпитван отново”.

Тя увери, че прокуратурата не се притеснява да повдига обвинения срещу действащ министър, при положение, че в момента има обвинени зам.-министър и високопоставени лица.

Напомняме, че по думи на Сийка Милева са обвинени общо 10 души, от които 7 за участие в организирана престъпна група и 3 – за данъчни престъпления. Намерена е автобиография със снимка на наблюдаващ прокурор по производство за обвинение на Васил Божков

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *