СВОБОДНО ВРЕМЕ

Българи, какво правим с нашите деца, на какво ги учим, докъде ще я докараме така

В навечерието на Деня на ДЕТЕТО имаме „новина“ – 10 ДЕЦА ПРЕБИВАТ друго дете…..

Българи, какво правим с нашите деца, на какво ги учим, докъде ще я докараме така, пардон – докарахме. Какво стана с българското семейство, в което израстваха достойни и силни личности, къде се скъса нишката? И да знаете – всички сме виновни. Всеки един от нас и ние като обещество. Да, никой вероятно не казва на детето си да се бие. Но какво виждат децата ни. Възпитанието е преди всичко личен пример, образованието БИ трябвало да е базисна ценност, а не социалната мрежа и шибаните /извинете ме за грубия израз/ харесвания, о, не – лайкове, за да звучи по-фешън. Защо не давате на децата си любов, емоционална близост, защо не им дадете от времето си, защо не се интересувате какво става в главите им. Колко трябва да е самотно едно дете, колко трябва да няма кой да го чуе какво го вълнува, за да уговаря в мрежите БОЙ.

Тези деца вероятно са материално презадоволени, но не са изслушани, не са погалени, но не с лъскавите боклуци от моловете, а с нежна и любяща, а когато трябва и строга ръка. Защо тези деца не са с книга в ръка, защо нямат интереси към нещо друго,а не бой, защо не са научени как да решават конфликти. Защото вероятно родителите им не знаят какво правят децата им, защото влаченето в мола и правенето на тъпи селфита от екзотични дестинации е по-важно, защото да се следват инфлуенсъри, блогъри, влогъри и др. подобни е модерно и престижно.

Тези деца на 13 години, когато би трябвало социализацията им да е най-активна, действат на ниво първични инстинкти, те все още са едни чисто биологични същества, без наченки на хомо сапиенс. И затова са виновни родителите и безхаберните ни институции, в които работят уморени и немотивирани хора. Авторитетът на българското училище и учителите е сринат под нулата, те са наритани в ъгъла, отнети са им всички инструменти, с които да осъществяват възпитателната си роля. Те са обругавани и оплювани от нахакани и нахални майки и татковци, които смятат, че парите решават всичко.

Да, нашето общество гъмжи от ПСИХОПАТИ, за които боят е единственият начин за решаване на конфликти. За емоционална интелигентност няма защо да говорим, това е мръсно понятие. Важно е да имаме пари и известност. Ние сме едно опростачено общество, в което агресията е издигната в норма, тя се адмирира и толерира.

Това, а не коронавирус или 5 джи мрежи ще ни затрие – пандемията от ПРОСТОТИЯ – войнстваща, арогантна и всевластна. Бог да прости България

Цветеслава Гълъбова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *