НОВИНИ

Изненада! Гърция отново въведе карантина за влизащи от България, ето новата заповед

7-дневна карантина от 1 до 15 юни за всички влизащи в Гърция и без тест за COVID 19. Това гласи новата заповед на гръцкото правителство, изпратена до всички КГПП на страната.

От 00.00 ч. на 1-ви юни до 9.30 ч. гръцките гранични власти пропускаха свободно само срещу лична карта и без карантина всички влизащи на територията на страната, поради липса на заповед.

“Карантината за влизане на територията на Гърция беше до 31 май. Към момента нямаме нова заповед и пропускаме от 00.00 ч. на 1 юни свободно всички пътуващи, само срещу лична карта, без назначаване на карантина”, съобщиха от ГКПП Промахона малко по-рано.

Припомняме, че Гърция стартира туристическия си сезон официално от 15 юни, а днес отварят сезонните хотели.

Собствениците на имоти и ресторанти по гръцкия бряг също трябва да знаят, че ще бъдат поставени под карантина, ако сега влязат в Гърция. Това изискване обаче противоречи на първоначално обявеният план, според който от 1 юни в Гърция свободно трябваше да пътуват бизнес и медицински лица.

Възможно е, тези правила да претърпят промяна , тъй като решението за падане на карантината при престой в част от страните от региона, сред които и Гърция трябваше да влезе в сила от 1 юни. Затова и България свали карантината от днес за всички влизащи от Гърция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *