ЗДРАВЕ

Мед с куркума: най-мощният антибиотик в света

Мед с куркума: лекарите не могат да обяснят силата! Куркумата е една от най-използваните подправки в днешно време. Хората я използват в кухнята основно заради страхотния й вкус, но от векове тя се използва и в продължение на векове. Цветът й е уникален. Хората я използват основно при проблем с храносмилането, язви, проблем със стомаха и мускулни разстройства.

Многобройните научни изследвания са потвърдили предимствата на куркумата за здравето ни. Подправката съдържа активното съединение куркумин, което може да намали възпалението, но и може да лекува много проблеми с храносмилането.

Според някои експерти, куркуминът дори може да помогне на хората да предотвратят рак. Той е пълен с противогъбични и антибактериални свойства, които могат да и помогнат в борбата с многобройни различни бактерии.

Проучванията показват, че куркуминът може да помогне на клетките да оцелеят при тежко възпаление.

Той също така предпазва нашето ДНК.

Той оказва влияние върху 700 гена в тялото ни и лекува повече от 160 здравословни проблема. Противовъзпалителните му свойства могат да ни помогнат да лекуваме състояния като остеоартрит.

Много експерти твърдят, че куркумата помага при проблеми с черния дроб, проблеми с дишането, автоимунни разстройства и неврологични проблеми.

Тя съдържа съединение, наречено турмерон, което служи като естествено средство срещу Алцхаймер. Той може да усили функциите на мозъка ни, да възстанови мозъчните клетки и да потисне натрупването на бета-амилоидна плака в мозъка. Тя се счита за един от основните фактори на болестта на Алцхаймер.

Много силните антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, присъщи на куркумата, помагат в лечението на много видове рак като: рак на стомаха, на гърдите, на белите дробове, на черния дроб и дебелото черво.

Куркумата има по-добър ефект, когато се комбинира с мед:

Тази комбинация може да ви помогне в борбата с безбройните бактерии, ще отгледате много полезни бактерии в стомаха и т.н.

Ето как да си я приготвите:

съставки:

1 супена лъжица прах от куркума

100 гр. мед

Получаване:

Смесете тези съставки в стъклен буркан. Приемайте 1 чаена лъжичка от това средство на всеки час, ако имате простуда или грип. На втория ден приемайте по 1 чаена лъжичка на всеки 2 часа. Вземете същата доза 3 пъти на следващия ден. Уверете се, че не поглъщате сместа веднага! Тя трябва бавно да се стопи в устата ви. Комбинирайте я с чаша чай, за да получите оптимални резултати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *