НОВИНИ

Борисов: Заклевам се в живота и внуците си, не съм взел и стотинка от Божков

“Абсолютни измислици. Ето, казвам, дал съм ти на теб 100 млн. лева. Това означава ли нещо? Не съм взел нито един стотинка нито аз, нито партията от него. Заклевам се във внуците си и в живота си”.

Това каза пред “Дневник” два часа след публикуването на информацията за сигнала на Васил Божков до прокуратурата премиерът Бойко Борисов. Той се опита да обясни твърдението на обвиняемия бизнесмен, че е предал към него и финансовия министър над 60 млн. лева за три години, с пример, че може да заяви, че е дал на репортера на “Дневник” 100 млн. лева и че това не означавало нищо.

Премиерът отказа да отговаря на повече въпроси с репликата “какво ме занимавате с какво е казал един изнасилвач” (сред всички 18 обвинения, които прокуратурата повдигна на Божков в последните месеци има и за опит за изнасилване).

Борисов не коментира нищо за финансовия министър Владислав Горанов, който е посочен в сигнала като основния човек, през когото Божков е получавал инструкции какво да прави и на когото плащал директно.

Той обаче наруши досегашното си традиционно обяснение, че не коментира обвиняеми лица още от времето, в което е бил главен секретар. Досега Борисов избягваше да отговаря по този начин. По същия начин реагират и от ГЕРБ и екипа на Горанов. Преди това премиерът беше потвърдил, че знае за срещите на Борисов с Горанов и не видя проблем с есемес комуникацията между двамата. Според премиера тогава Божков не бил обвиняем.

“За по-малко от три години съм предал директно на министър Владислав Горанов и на министър-председателя Бойко Борисов над 60 млн. лева. по тяхно директно искане и разпореждане.” Това пише Божков в сигнал до прокуратурата, публикуван от сайта “Биволъ” в петък (5 юни) привечер. Неговата автентичност е потвърдена от бизнесмена пред “Свободна Европа”.

“Имам готовност да предоставя на прокуратурата пълни свидетелски показания за споменатите събития, подкрепени от веществени доказателства, включително документи, банкови извлечения, записи от охранителни камери, снимки и свидетелски показания”, заявява още Божков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *