СВОБОДНО ВРЕМЕ

Слави Трифонов: Винаги има разлика между ръчното броене и електронното въвеждане. Особено в бюлетините за управляващите

Вчера тържествено бяха закрити брифингите на Националния оперативен щаб, но днес по неволя пак ги откриха.

Днес в Министерството на здравеопазването хора от Щаба и други отговорни лица бяха принудени се обясняват за тоталния батак с тезсутрешните електронни данни за броя на заразените и починалите с коронавирус, написа Слави Трифонов във Фейсбук.

“Тази сутрин създаденият да информира вместо брифингите Информационен електронен портал помести данни, според които броят на починалите с коронавирус от 147 вчера е нараснал до 159 днес, при…0 починали от вчера до днес.

На брифинга по неволя беше обяснено, че “новите” 12 починали са починали през месец април и в началото на месец май, ама сега се е получило информация за тях.
Аз не съм притеснителен човек, но малко се притеснявам, ако в Електронния портал продължат да увеличават броя на починалите със задна дата. Накрая наистина може да се окаже, че яко сме измрели, ама още не го знаем.

На брифинга по неволя беше съобщено и че разминаването в броя на починалите се дължи на разлики между ръчните и електронните данни.

Всъщност, в България винаги има разлика между ръчните и електронните данни. Вземете, например, които и да е избори.

Като се броят ръчно бюлетините излиза едно, но като се въведат електронно – излиза съвсем друго. Особено, ако са бюлетини за управляващите. Магия.

Обикновено за тая магия се грижат няколко структури – РИК, СИК, ЦИК и разбира се – “Информационно обслужване” с председател – незаменимият, вездесъщият повелител на числата проф. Михаил Константинов – Мишо.

А сега познайте кой се грижи за Информационния електронен портал, качил броя на починалите с 12 души за денонощие при 0 починали за това денонощие? Е, как кой, бе – Мишо Константинов и неговото “Информационно обслужване”.

Значи, ако имате едно число от ръчни данни и искате да го увеличите значително при въвеждането в електронен формат – търсете Мишо.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *