НОВИНИ

Коя е Севда на Бойко, която е ходила при Божков

Васил Божков разкри, че не лично Бойко Борисов е ходил при него, а неговата пиарка Севдалина Арнаудова. Той го направи чрез следното изказване: „През последните години Севдалина Арнаудова е посещавала офиса ми на ул.“Московска“43 ежемесечно. Тя не пуши пури. Бойко, ще намериш ли поне малко достойнството да кажеш защо я пращаше?“, пише 7dnibulgaria.bg.

В този материал ще Ви разкажем коя е Севда.

Както Ви казахме тя е личния му пиар. Дори през 2015-а година Бойко лично присъства на главната част от сватбата на пиарката с Делян Димитров, който от своя страна е племеник на дългогодишния депутат Марио Тагарински. Те двамата си имат дъщеричка.

Преди Севди, както я наричат всички, които работят с нея, беше пиар на ГЕРБ. С Борисов работят заедно от създаването на партията и тя се смята за един от най-доверените му хора.

Преди години Севдалина беше в оптуск по майчинство, когато премиерът я помоли да оглави пресдирекцията на кабинета. И тя направи компромиса да остави на грижите на бабите едногодишното си дете, за да се върне към задълженията си.

Севдалина винаги е до премиера по време на пътуванията му в чужбина и винаги е на пряката линия с медиите. Съпругът на Севди е от Хасково и е близък приятел на ексминистъра и сегашен депутат Делян Добрев.

Преди няколко месеца нашумя скандал между двамата, той се случи на една от пресконферециите заради COVID-19 в средата на април, ето така се разви той:

От години Арнаудова е сред най-близките му хора и винаги е с него при обиколките му с джипа, като снима и предава директно неговите изяви. Това й спечели прозвището “Севделина ТВ”, пише “Сега”.

По-рано вчера тя даде и друго обяснение за твърденията на Васил Божков, че е посещавала офиса му ежемесечно:

“От момента, в който работя за българското правителство, всичките ми срещи с български бизнесмени са били в изпълние на служебните ми задължения и заснети от камера и микрофон не само от мен самата, а и от десетки медии.

Познавам г-н Васил Божков отдавна и не само аз, а и членове на моето семейство, един от тях до скоро беше негов служител. Не очаквах такава манипулация на истината. Не очаквах, че ще превърне личните отношения в защитна теза.

И да, когато съм се виждала с Вас, г-н Божков, съм била наясно, че Вие сте с камера и микрофон, а аз не съм. И не аз съм искала от Вас, Вие се предлагахте! Не е мъжко да спестявате тази част от истината, вярно е, че беше отдавна преди повече от 6-7 години. Съжалявам, че помните избирателно! Аз обаче помня добре, не само първите ни срещи, но и последната – в централата на ПП ГЕРБ Ви посрещнах с г-н Флориан Скала – главен изпълнителен директор на bTV!

И Вие “#БъдетеЗдрав”

Би Ти Ви обясни кога е била срещата между Борисов, Божков, Флориан Скала и Севделина Арнаудова. През 2017 г. Скала тъкмо е оглавил телевизията и Божков, с когото преговаряли за реклама на Националната лотария, му предложил да го запознае с Борисов. В онзи момент – февруари-май 2017 г., Борисов е пак в опозиция., т.е. Арнаудова не казва истината кога е била тази среща.

“В началото на 2017 г. Би Ти Ви беше в преговори със собственика на Национална лотария Васил Божков за покупка на рекламно време. По време на среща, г-н Божков предложи да запознае новодошлият главен изпълнителен директор на Би Ти Ви с Борисов. Главният изпълнителен директор на Би Ти Ви прие поканата на потенциален рекламодател за среща с уважавана публична фигура. Срещата с г-н Борисов се състоя в същия ден в неговия офис, който се намира в същата сграда като Би Ти Ви. Интерпретациите на тези факти извън описаната ситуация са абсолютно неоснователни”, се казва в позицията на медията.

През 2015 г. Борисов кумува на сватбата на Севделина Арнаудова. Нерядко премиерът публично критикува действията на Арнаудова. Последният път бе през април т.г., по време на брифинг в МС, когато тя се намеси при въпрос на журналист. “Ма, моля ви се, оставете човека, бе. Просто ме дразните вие. Седни си на местото, който иска, може да си изключи камерата и да не ни гледа. Няма да слушам после, че някой искал да ме пита нещо и аз, като Радев, съм се обърнал и съм избягал”, скара й се Борисов. След това премиерът се обърна лично към пиарката си: “Моля те, Севда, седни си на местото, ще те изгоня. Ще те изгоня от залата, ако не си седнеш от местото”. Арнаудова го репликира, че сама ще си тръгне, а премиерът отговори вече на висок тон: “Ми, тръгни си! Тръгни си”. След това Борисов все пак отговори на въпроса, а отношенията им продължиха видимо да са много близки.

Единственото, което получил от Божков, била една пура“, обяви в петък вечерта Бойко Борисов на въпрос дали е вярно, че е получавал пари от Божков, каквито негови твърдения се появиха. „Ама как ще получа пари от Божков? От Божков съм получавал една пура, и то в централата на ГЕРБ. Беше дошъл заедно с ръководителите на Би Ти Ви.”, твърди Борисов.

В сигнала си до прокуратурата бизнесменът Васил Божков твърди, че разполага със снимки и записи от охранителни камери, които доказват, че в продължение на 3 години, от 2017 г. до края на 2019 г., е предал директно на финансовия министър Владислав Горанов и на премиера Бойко Борисов над 60 млн. лв. Сигналът на хазартния бизнесмен до държавното обвинение е публикуван от сайта “Биволъ”.

Съпругът на Арнаудова Делян Димитров също като нея е важен за ГЕРБ и Борисов кадър. Той е член на Управителния съвет на “Булгартрансгаз” – ключовото държавно предприятие, което управлява транзитната газопреносна система на България., Димитров е близък на бившия депутат от ГЕРБ Делян Добрев, който си тръгна от голяма политика заради обвинения в шуробаджанашки назначения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *