НОВИНИ

Цветан Цветанов: Недоверието у хората към Бойко Борисов е огромно. Управляващите нямат икономическа логика. Убиват малкия и среден бизнес

“Днес повече от всякога хората искат да има икономическа стратегия, затова расте критиката и към предложенията на кабинета. Ако не се отговори подобаващо на недоволството на хората, ще има по-отчетливо търсене и припознаване на политически субекти извън властта“.

Така бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, който в момента е ръководител на Евроатлантически център за сигурност, коментира пред БНР политическата обстановка в страната след края на извънредното положение. Цветанов не даде ясен отговор на въпрос дали и кога ще сформира своя политическа формация и дали ще се включи активно в политиката на предстоящите догодина парламентарни избори. По думите му недоверието към Бойко Борисов е “огромно”.

Цветанов си давал срок до 2-3 месеца да вземе решение дали да стартира нов политически проект. Все пак допусна възможността неговият проект да се яви на предстоящите догодина парламентарни избори. “Политиката не е за огорчени или за обидени, а за хора, които имат хоризонт и биха искали да получат подкрепа за секторните политики, които могат да бъдат реализирани. Аз не съм от политиците, които отиват на лични нападки. Днес мога да говоря с всеки, независимо от неговите възгледи. Трябва да създадеш платформа, която да обединява, а не да разделя“, допълни Цветанов. Според него управляващите нямали икономическа стратегия. Даде пример със създаването на Държавната петролна компания. По думите му така ще се убие малкия и средния бизнес – особено в по-малките населени места. “Липсва икономическа логика”, смята той. “Убеден съм в това, което наблюдаваме – че хората имат нужда от нови проекти. Недоверието е огромно и има натрупан дефицит”, посочи той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *