НОВИНИ

Отмъщението на Цветанов е жестоко. Помете сега Борисов. Разкри, че цялото му управление се гради от…

Успехът е мой, провалът е общ – това е принципът на властта.

Това казва лидерът на Евро-атлантическия съвет за сигурност (ЕАЦС) и бивш депутат от ГЕРБ Цветан Цветанов.

Властта през цялото време води монолог с гражданите и институциите, вместо да демонстрира стремеж към общи усилия. Видяхме отсъствие на консултативен съвет по национална сигурност – единственият по конституция съвещателен орган, който може да търси кризисни решения, с ресурса на всички институции, посочи Цветанов, визирайки ситуацията през последните три месеца, когато заради Covid-19 бяха наложени редица мерки в интерес защита на здравето и живота на гражданите, пише abcnews.bg.

По думите на Цветанов вече се намираме в предизборен период. Очакват се солиден популизъм и националпопулизъм, всички ще се фокусират върху дребни вътрешни проблеми и междуличностни конфликти, а не върху проблематиката на района, в който се намира страната.

Трябва да благодарим на малкото свободни медии. Статуквото владее останалите, отбеляза лидерът на ЕАЦС.

Хората са притеснени, че няма хоризонт, няма кауза и надежда за нещо по-добро. Очакването е за промяна. Но и носят страха в себе си, коментира още политикът.

Той очертае още един много сериозен проблем на България – отсъствие на страната ни от голямата политика.

Всъщност ние отсъстваме от големия дебат и голямата политика. При изброяването на държавите от проект “Триморие” бяха споменати прибалтийските републики, Италия и Румъния. България беше пропусната, аргументира се Цветанов.

Той споделя, че в разговорите с хора на възраст между 24 и 44 години, те искат да чуят смислени политики, промяна в общуването с високите нива на държавното управление. Народняшкото поведение и едноличното управление не водят до успех и просперитет, според тях.

Република, институции, конституция. Парламентарен контрол. Комуникация. Сред тях е думата, която ще формулира новия политически проект, открехна малко завесата политикът, за когото вече и Борисов заговори, че се готви да прави нов политически проект и дори му пожела успех.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *