НОВИНИ

Манолова: Най-щедрото предложение да не участвам в изборите дойде от Борисов. Прати ми хора от ъндърграунда да ме заплашват

Кръгове, близки до премиера Бойко Борисов, са предлагали „всичко“ на Мая Манолова, за да не участва на местните избори, като „най-щедрото предложение“ дошло от самия министър-председател.

Това заяви бившият омбудсман във видео обръщение, публикувано няколко часа, след като обвиняемият хазартен бос Васил Божков на практика обяви, че тя е искала „поддръжка“, пише btvnovinite.bg.

В клипа Манолова не отговаря на въпроса истина ли е, че е търсила бизнесмена за подкрепа преди вота. Единствено обръща внимание, че целият сюжет идва от факсимиле от чат на Божков с „Б Б“: „От есемес отчетите, разпространени тази сутрин стават известни услугите, които бизнесменът Васил Божков е правил на премиера Бойко Борисов. В тази кореспонденция е замесено моето име с очет, че не ми е оказвана подкрепа на местните избори“.

„Това, което отсъства и което трябва да кажа е, че преди кампанията и по време на кампанията Бойко Борисов ми изпращаше много хора – сенчест бизнес, представители на ъндърграунда, да ме спират да не участвам в изборите, да ме заплашват, да ми предлагат каквото се сетите. Най-щедрото предложение да не участват в изборите беше направено от самия Борисов. Самият Борисов ме попита: „Предложиха ли ти всичко?“ Да, предложиха ми всичко и аз го отказах“, заяви Манолова.

По думите ѝ залогът е бил евентуална ревизия на 1,7-милиардния бюджет на София, „която да покаже как парите са раздавани на приближени фирми, на приятелския кръг, как е управлявана СО“.

Манолова обяви, че ще участва в изборите и ще ревизира друг бюджет – този на цялата държава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *