НОВИНИ

3-годишно дете почина седмица след настаняване в приемно семейство

Дете е изведено от семейството си, а седмица след настаняването в приемното семейство е починало.  Причината детето да бъде изведено от дома било желанието на бащата да получи пълно попечителство над детето, тъй като майката живее в Германия, предаде Нова телевизия.

На 15 май тази година социални работници посещават дома, в който живеят бащата и детето. Там служителите установили, че поведението на детето и бащата били неприемливи, тогава те решават, че е най-добре детето да бъде изведено. От дирекция „Социално подпомагане“, поискали помощ от полицията за да изведат 3-годишния Шукри. Бащата разказва, че се е разтреперил и изпаднал в шок от това решение. Според експертите от “Социално подпомагане” живота и здравето на детето при биологиния му баща били застрашени.

3-годишното момченце било със  сериозно бъбречно заболяване, за което биологичния баща на детето е предал медицински документи и лекарства на приемното семейство. Бащата разказа, че работел, като режел дърва, понякога вземал детето със себе си, но когато нямало възможност намирал кой да го гледа.

Бащата е уведомен за смъртта на детето по телефона.

Източник-monitor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *