НОВИНИ

Бойко Борисов: ЕК иска да капарираме ваксината за COVID-19, а тук има протести. Да участваме ли?

Председателят на ЕК Урсула Гертруд фон дер Лайен е разговаряла с Бойко Борисов и е поискала България „да капарира“ производството на ваксина срещу новия коронавирус. Това съобщи премиерът на заседание на правителството, предаде vihrogon.bg.

„Още няма ваксина, но има протести срещу нея. Е, сега да участваме ли? Тя е доброволна“, каза още Борисов пред министрите.

Премиерът беше категоричен, че няма да има ново затягане на мерките са спиране разпространението на COVID-19. „Няма да затваряме!“, отсече Борисов.

Той нарече глупави хората, които са прикрили заразата си от страх, че могат да изгубят работата си. „Не може да се мъчиш, да се гърчиш, да имаш всички симптоми и да не направиш нищо“, коментира премиерът.

Борисов се изказа остро и срещу лекарите, които изказват алтернативни на Националния оперативен щаб мнения за борбата със заразата и за мерките, които е трябвало да бъдат предприети. „Всеки иска да се направи на интересен, то и в политиката е така“, коментира той. Премиерът подчерта, че мерките в България са подобни на тези в държавите с по-добре развито здравеопазване.

„Даваме стотици хиляди за лечение в чужбина, финансираме здравните каси на Австрия и Германия. Щом са толкова знаещи българските доктори, да спрем лечението в чужбина“, коментира Бойко Борисов. После веднага обаче той подчерта, че думите му били „в кавички“ и няма да се спира финансирането от държавата за лечение зад граница.

Източник-petel.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *