НОВИНИ

Ананиев с извънредна ЗАПОВЕД за страната, откъдето се прибраха куп гурбетчии с COVID-19

Лицата, пристигащи в България от Кралство Нидерландия, не подлежат на 14-дневна карантина, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Карантината остава за всички лица, които пристигат на територията на Република България от Кралство Швеция, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, Кралство Белгия и Република Португалия, както и от всички трети страни, с изключение на Република Сърбия, Босна и Херцеговина, и Черна гора.

Това изменение се прави в издадена днес заповед на министъра на здравеопазването, която влиза в сила от 15 юни, понеделник.

Припомняме, че доста наши гурбетчии се прибраха с коронавирус именно от Нидерландия, но умело успяха да преминат проверките и да се приберат по домовете си в Хасковско, без никой да усети, че носят заразата. Последният случай е отпреди няколко дни, когато стана ясно, че поредното болно семейство се е завърнало от там. 

В този случай здравната инспекция предварително е получила сигнал и така семейството е установено още на границата.

По последни данни от Единния информационен портал, броят на заразените в Хасковска област е 36 души. За последното денонощие там е регистриран един новозаразен.

В самата Нидерландия пък, по данни на сайта worldometers.info, са регистрирани 48 640 случая на заразени с коронавирус. 6 057 от тях са завършили с фатален край.

Заповед № РД-01-338-13 06 2020 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *