НОВИНИ

Пекин, въвеждат военно положение заради К-19!

Коронавирусът е идентифициран на дъската за рязане на вносна сьомга на един от най-големите пазари на едро в Пекин, Xinfadi, съобщава вестник Xinjingbao с позоваване на управителя на пазара.

Както БЛИЦ писа впетък властите съобщиха за още два нови случая. И двамата болни мъже на 25 и 37 години са работили в Китайския изследователски център за месо. И двамата живеят във Фенгтай, като един от тях е пътувал до Кингдао през последните две седмици.

Според втория мъж той не е напускал Пекин през последните 14 дни, няма история на контакти с пристигащи от чужбина и провинция Хубей. След като потвърдиха, че имат коронавирусна инфекция, градските власти започнаха епидемиологично разследване и проверки.

„Получихме резултатите от тази проверка на място тази сутрин. След провеждането на вътрешно разследване разбрахме, че този продукт (сьомга) е доставен от пазара на морски дарове в Джингшен “, заяви ръководителят на пазара на Xinfadi.

Според него в момента тестовете за наличие на коронавирус при девет души, които са свързани с вносна риба, макар и отрицателни, всички са били под карантина. В проби, взети от предмети, където е имало говеждо, агнешко, свинско, зеленчуци и плодове, вирусът също не е открит.

Сега пазарът въведе първото най-високо ниво на реакция, залите с говеждо, агнешко и морски дарове временно се затвориха. Залите за плодове и зеленчуци ще работят нормално. Пазарът на морски дарове в Jingshen е затворен.

В допълнение, от 13 юни всички видове спортни състезания са временно спрени в Пекин отново. „Поради промените в епидемиологичната обстановка и за извършване на работа за предотвратяване на епидемията, намаляване на риска поради движение и тълпи, за осигуряване на здравето и безопасността на гражданите, от днес всички видове спортни състезания временно се прекратяват в целия град.“ , – се казва в публикувано съобщение от центъра за спорт в града.

Времето за подновяване ще бъде обявено по-късно.

По-рано Анатолий Алщайн, доктор на медицинските науки, професор по вирусология в изследователския център по епидемиология и микробиология в Гамалей, заяви, че първата вълна на коронавирусната епидемия е към своя край, но втората вълна на COVID-19 е неизбежна.

По-късно стана ясно, че в южния район на Пекин – Фентай, беше въведено военно положение след откриването на COVID-19 на местния пазар. Всички служители на пазара ще бъдат тествани за COVID-19.

“Режимът на военното положение е въведен в района на Фентай, създаден е оперативен щаб”, заяви заместник-шефът на партийната комисия в район Чу Цзюнвей.

Той добави още, че в 11-те жилищни комплекса, разположени в близост до пазара, се въвежда стриктен контрол и би било добре в образователните институции в района или да бъде прекратена работа, или да се отложи възобновяването на дейността им, ако все още не са отворили след пандемията.

Също така в района е необходимо да се засили контролът, да се проведат всички превантивни мерки и да се стандартизира процеса на диагностика и лечение в лечебните заведения.

Източник-pogled.info

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *