НОВИНИ

Васил Божков: И аз имам вина. Подпомогнах тумора, който унищожава държавата ни (ВИДЕО)

Укриващият се в Обединените арабски емирства бизнесмен Васил Божков, който е с 18 повдигнати обвинения от прокуратурата у нас, отправи поредната си атака към държавната власт и политическата класа в България.

Божков разкри, че прави бизнес в родината си от 30 години и дълго време е спазвал “железния принцип” да не се поддава на рекет и изнудване, но през 2014 година това се е променило, а сега е обявен за престъпник. Бизнесменът признава, че и той има огромна вина за това. Той обаче твърди, че “българският бизнес създава работни места и пълни хазната, докато политиците само грабят, защото не могат да създават”.

Ето и цялото послание на бизнесмена в социалните мрежи, публикувано без редакторска намеса:

Аз съм Васил Божков. 30 години правя бизнес в България. Имах железен принцип – никога не се поддавах на рекет и изнудване. 2014 година наруших този принцип.

Поддадох се на изнудване от управляващата хунта. Всички видяхте какво се случи.

Сега съм обявен за престъпник. Престъпник, защото най-накрая казах „НЕ“.

Моята огромна вина е, че не направих това по-рано. Поддадох се, защото исках да запазя бизнеса, граден 30 години, хилядите работни места и да не разрушавам съдбите на хората свързани с работата ми. С това си действие подпомогнах разрастването на тумора, който унищожава държавата ни.

Хората са тези, които създават благата. Хората са тези, които избират управниците си. Но когато тези управници не изпълняват функциите си, хората са тези, които са длъжни да се вдигнат и да ги сменят.

Държавата – това сме всички ние, а не няколко човека, претендиращи, че са държавата.

Българският бизнес създава работни места, строи магистрали и пълни хазната. Политиците само грабят, защото не могат да създават.

Единственият правилен начин е да направим това, което сме длъжни. Единственият правилен начин е да се обединим. Единственото правилно действие – да се надигнем и да ги сменим. Времето за бездействие свърши. #БъдетеСмели!

Видео 

Източник-факти.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *