СВОБОДНО ВРЕМЕ

Една отхвърлена от сина си майка проплака : “Прости ми синко, че направих това!”

Уважението и почитта към родителите е върховна добродетел и всеки един от нас трябва да милее за хората, които са ни отгледали и дали живот. Не всеки обаче е на това мнение и в социалните мрежи се разпространява историята една майка, която е била отхвърлена от своя син.

Когато синът й бил по-малък и в училище, тя веднъж отишла да го види в класната му стая. Тъй като тя била само с едно око обаче, другите деца започнали да му се подиграват заради начина, по който изглеждала майка му. Момчето толкова се срамувало от майка си, че в очите й казало, че иска тя да умре. Продължил да й говори и да я нагрубява без да помисли за нейните чувства.

Минали години, той пораснал, успял в живота. Заминал и си купил къща, създал семейство. Майка му отишла да го посети, но внуците й се уплашили от външния й вид, когато я видели за пръв път. Синът й излязъл и отново я нагрубил и я изгонил. „Сигурно съм сбъркала къщата, простете“, казала тя и си тръгнала.

Скоро след това, мъжът получил покана за сбирка на випуска, отишъл на срещата и искал да посети и родния си дом. Местните хора обаче му казали, че майка му е починала и му предали писмо, което тя оставила за него.

В него, тя му се извинила, че изплашила децата му и му казала колко горда е от него и от успехите му. Казала му и как загубила окото си – като малък той претърпял инцидент и загубил своето око, а майка му без дори да се замисли му дала своето. Така той разбрал за нейната саможертва, такава каквато само една майка може да направи за детето си!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *