НОВИНИ

Експерти бият тревога: Близо до България тръгва втора вълна на вируса

Турски здравни експерти и представители на властта вдигнаха тревога за потенциална втора вълна на коронавирусната инфекция в Турция, предаде „Дейли Сабах”.

Броят на новозаразените случаи е най-високият от близо месец насам. За последното денонощие в южната ни съседка бяха регистрирани 1459 нови случая, което е най-високото равнище от средата на месец май.

И докато броят на починалите продължава да намалява, то здравните експерти алармират, че е възможно да се стигне до втора вълна, особено при разхлабването на мерките. Турските власти постепенно отмениха голяма част от наложените мерки, и вече се готвят да приемат туристи.

Министърът на здравеопазването Фахреттин Коджа заяви в неделя, че епидемията продължава да представлява сериозна заплаха, имайки предвид последните данни. Внезапното увеличение на новите инфекции дойде, когато Турция започна процес на нормализиране. В друга съседна на България държава – Северна Македония – също има опасения от нов скок на заболяванията от COVID-19. В Турция заразените с коронавирус са над 178 хиляди. В България през последните дни също е отчетена тенденция за ръст на заразените с коронавирус.

Източник-факти.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *