НОВИНИ

Владо Береану: Божков вкара Борисов в обяснителен режим и поведението му се промени. Чака ни нова метаморфоза

“Вождът най-мрази да се обяснява, досега неговото нежелание да говори за нещо различно от магистрали и колко го обичат чужденците, се изливаше във вербална агресия към журналистите. Божков, обаче успя да го вкара в обяснителен режим. Засега, получихме само тази промяна в поведението на премиера, но съдейки по всичко ни чакат още метаморфози.”, коментира Владо Береаун в предаването си “Седмичник”

“Божков като човек загубил цялата си империя, решава да си отмъсти, като разкрие по какъв начин се върти бизнес у нас. И той твърди, че големият бизнес се върти с помощта на корупция, нещо, което ние всички го усещахме и го усещаме.

В резултат той разкрива класическа корупционна схема, като участниците са той, министъра на финансите Владислав Горанов, шефката на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова и нашият любим партиен и правителствен вожд Бойко Борисов.

Както повечето корупционни практики схемата е проста.

С помощта на Менда Стоянова по нареждане и след уговорка с Бойко Борисов, се прокарва двузначен закон за хазарта, който е изцяло в интерес на Божков. Със знанието на премиера Владо Горанов поставя условия на Божков: ще плащаш 20 процента от печалбата на неговите лотарии за оказаната услуга и осигурено спокойствие.

Платените пари, които се оценяват на 60 милиона лева, се предават кеш, с куриери, в подходящи чували. Всички са щастливи, всичко това чудесно работи до момента, когато Бойко и Владито Горанов не решават, че Божков трябва да се оттегли, а неговият бизнес да се предаде на указан от тях играч.

Какво е довело до този разговор, бъдещото ще покаже, но  сме свидетели на желанието на властта да отстрани така наречените олигарси, които са натрупали по също толкова корумпиран начин своето богатство, но са покровителствани от предишните управляващи.

Важното е, че Божков отказва да предаде бизнеса и тук с помощта на лица като Цветомир Найденов, Валери Симеонов, се нанася удар срещу империята на Божков, който довежда до десетки обвинения от страна на прокуратурата и бягството на Божков в Дубай.”

Целият коментар вижте във видеото по-долу.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *