НОВИНИ

Зам.-кметът на Варна: Градът се наводни заради обилните валежи, съчките и листата

В неделя и вчера над Варна паднаха поройни дъждове с висока интензивност – 38 л/кв. м в неделя и 23 л вчера при средномесечна норма 46 л/кв. м. Това доведе до събиране на много дъждовна вода на много места в града. Това коментира в ефира на бТВ зам.-кметът на община Варна Христо Иванов.

Новоизграденият булевард “Левски” не е наводнен. Ремонтираната стара част възникна проблем в рамките на няколко часа. Получило се е така, защото върху дъждоприемните решетки са се събрали листа и съчки, но при тяхното почистване водата пада. Но това е така или иначе процес, който няма как да бъде овладян, тъй като в града има места, където се събират дъждовните води, които съответно мъкнат и отпадъци. В момента правим профилактика на тези участъци, ще бъде огледан района да видим дали могат да се предприемат допълнителни мерки за направата на допълнителни дъждоприемни решетки и водата да не стига до булеварда, обясни той.

Вчера възникна дефект на “Шишковата градинка”, който днес ще бъде отстранен. Фирмата – изпълнител веднага ще предприеме действия, обекта е в гаранция и ще бъдат направени съответните възстановителни дейности за сметка и от фирмата-изпълнител, коментира той.

И при двата дефекта в Шишковата градинка става въпрос за слягане на земната основа и ще бъде възстановено днес, повтори той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *