СВОБОДНО ВРЕМЕ

Осман Октай: Приятелство във властта няма. Борисов стана дразнител и задкулисието ще го детронира

Като че ли свикваме с всичко това, което се случва, за съжаление. Аз не свиквам, защото не случайно последните седмици се активизирах в публичното пространство с коментари и се казвам откровено мнението по това, което се случва, защото се надявам най-после хората да видят как се подмени очакването преди 30 години за демократична България. А от записа с гласа на Бойко Борисов не съм изненадан, защото това е начин на улично изразяване от времето на мутрите. Това е речника на комуникация без голяма публика. Това коментира в ефира на 7/8 тв политическият анализатор Осман Октай.

За съжаление, няма рефлекси в обществото, които да реагират на тази простотия, на тези грубости и се приема за нещо нормално и затова съм тъжен. Сега много хора ме питат дали Цветанов е опасен за Борисов. С политически проект – не. Цветанов е опасен с информация, с подобни записи, коментира той.

Борисов не случайно наскоро каза, че ще има проветряване и подмени в партията. Защото иска да изчисти хората на Цветанов, от неговото време. Шушука се, че шефката на парламента е близка семейна приятелка на Цветанов и така е оглавила парламента и затова Борисов си позволява по този начин да говори за нея, обясни Октай.

Сега предстои да излизат много грозни неща около Борисов, допълни той.

Запомнете, приятелство в политиката и властта няма. Няма! Сега Борисов най-много ядове ще има от тези хора, с които се е прегърнал, защото те ще го детронират. Когато някой стане дразнителтел в публичното пространство, задкулисието, за да не изпусне властта, подготвя следващия проект. И в момента върви този процес. Затова неслучайно излизат такива записи, тепърва ще излизат още, обясни Октай.

Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане.”  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България – Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция “Една Жена Каза”. Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата “Ковид 19” им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *