НОВИНИ

Радев: Странно е нежеланието на Борисов да провери автентичността на записа

Демостративното нежелание на Бойко Борисов да се провери автентичността на скандалния аудиозапис е най-малкото странно, коментира президентът Румен Радев пред журналисти днес.

В петък бе разпространен запис на глас, който силно напомня на този на министър-председателя на България. Въпросното аудио съдържа серия от недопустими коментари и лични обиди.

Тук не става въпрос просто за г-н Борисов, става въпрос за министър-преседателя на България, става въпрос за държавата ни, която е дълбоко дискредитирана, смята президентът Радев. По думите му този запис е “груба, брутална атака срещу българския парламент, срещу нашето европейко развитие”  и  демонстрира “арогантност, авторитаризъм и порочен стил на управление”.

Ако Бойко Борисов и неговият кръг твърдят, че записът е фалшив, този фалшиикатор трябва непременно да бъде установен и най-строго наказан, заяви държавният глава и допълни, че е недопустимо  България да излъчва подобен цинизъм. Ако ние бавим експертизата на записа, то чуждите служби ще я направят за нуждите на своите правителства, смята той.

Аз с Божков пури не съм пушил, не съм пил кафе и му нямам телефона, посочи държавният глава.

На въпрос за новите промени в Закона за МВР президентът коментира, че  всяко решение в сферата на националната сигурност трябва да се ръководи от ясни критерии за ефективност, ефикасност и безопасност. Моето решение относно закона ще обявя  в указания в констиуцията срок, посочи Радев. Този закон трябва по някакъв начин да потвърди, че отговаря на тези критерии, според мен засега той не отговаря, каза още той.

Президентът беше днес в Доброславци, където наблюдава редовни тактически занятия на служителите на НСО.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *