НОВИНИ

Соломон Паси: В България нямаме опозиция. Имаме щастлив премиер, който няма абсолютно никой срещу себе си

Ситуацията в Алепу е феноменално безобразие.Няма нищо заплетено в едно мащабно ачик престъпление. Аз започнах политическата си кариера като активист на “Екогласност”, Зелената партия и т.н. И дори в условията на толитаризъм можеше да се направи малко повече, отколкото се прави сега. Категорично повече – тогава властта се стряскаше от протестите. А сега не. Това коментира в ефира на бТВ Соломон Паси.

Протестите в Америка са много интересна тема. В момента сме в една от най-мащабните кризи след Втората световна война. Тя е феноменална криза, феноменален стрес за цялата планета. Помислете си, че през последните 3-4 месеца хората са били лишени от възможността да се затъжат за близките си. Те са били заключени. Този стрес води до всевъзможни психически отклонения. Вчера гледах защитата на една докторска дисертация в много уважаван български университет, където видях един млад учен с раздвоение на личността. Той каза, че като учен подкрепя докторанта, но като рецензент не го подкрепя. Това как е възможно!? И всичко това се случва при високоинтелигентна прослойка от хората и най-облагодетелствената прослойка – хората на държавна заплата. Това са единствените хора, към които не се прилагат онези мерки 60 на 40, 80 на 20 и нищо на нищо. Това са хората, които продължават да си получават заплатата. Защото те избират и преизбират властта, коментира Паси.

В България нямаме опозиция. Ние имаме щастлив премиер, който няма абсолютно никой срещу себе си и всъщност така стоят нещата, допълни Соломон Паси.

Тази криза, в която се намираме е като криза – майка. Тя отключва много други кризи. Тя е като едно земетресение  – една сграда ще се запали, друга ще се наводни, трета ще се срути, а зоологическата градина като й паднат стените всички лъвове и кобри ще избягат оттам и ще причинят нова криза. Това е, което се случва в момента навсякъде по света. Тази криза отключва маса други кризи, посочи той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *