НОВИНИ

Фелдшер с COVID-19 напусна болница и зарази хора

Поредна небрежност спрямо COVID-19 вкара хора в болница и стана причина за възникването на още едно огнище в Шуменско. Под наблюдение в областта са три населени места – селата Изгрев, Климент и Тъкач.

След заповед на директора на РЗИ-Шумен падна карантината за село Изгрев, жителите на който, по думите на областния управител, не вярват да има опасно заболяване като коронаврус и не спазват противоепидемичните мерки за сигурност.

За характера на жителите на тази област и отношението им към пандемията говори и новият случай от областта. Оказва се, че фелдшерът от с. Климент е станал причина за заразяването на пациенти в областта, съобщи БНТ.

“Един от заразените с коронавирус е напуснал доброволно болницата. Той е фелдшер от село Климент, който не е използвал предпазни средства и е заразил и други хора. Мисля, че на този човек трябва да му се търси отговорност”, заяви Стефан Желев, областен управител на Шумен.

Три са и новите констатирани случаи на COVID-19 в Шуменско, съобщиха от здравното министерство. Заразените не са хоспитализирани, в МБАЛ Шумен в момента са настанени за лечение 10 души, съобщи директорът ѝ д-р Димитър Костов.

Двама пациенти са отказали лечение и манипулации, те имат право на това според заповедта в сила на здравния министър. Били са изписани от болницата в тежко състояние.

Пациенти, които отказват лечение, могат да бъдат изписани. Двама пациенти ,за жалост в лошо състояние, категорично отказаха лечение и не разрешаваха манипулации и напуснаха болницата. Не знам дали няма скоро да се върнат, обясни д-р Костов.

Източник-glas.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *