НОВИНИ

Атанас Чобанов: Мъжът на Севделина е на държавна и партийна заплата, ДСК е дала кредити и на Борисов, и на Цветанов

Вие направихте едно бързо разследване за имотното състояние на пиара на българския министър-председател, защото това е изключително престижна длъжност за векове напред. Защото, тази къща, която е зад гърба ти, която струва 1 милион, собствениците са получили кредит от половин милион евро за 30 години, както писахте. Излиза, че Севда ще работи 30 години пиар на премиера, за да може да си върне кредита.

Така в „Студио Хъ” по Телевизия 7/8 Тодор Йоданов започна разговора си с главния редактор на сайта Биволъ Атанас Чобанов за къщата на Севделина Арнаудова.

Ето какво коментира Атанас Чобанов:

„Така излиза според банка ДСК, която е дала кредити и на други, свързани с ГЕРБ лица. През 2009 година, ако се не лъжа, Бойко Борисов и Цветан Цветанов си заложиха имотите, за да вземат пари за кампанията на ГЕРБ, и пак в ДСК, и пак в същия клон. Явно това е клон или банка на ГЕРБ или на близки до тях.

Абсурд е на нормален гражданин да му отпуснат такъв кредит, ще му искат като обезпечение поне още един имот, а в случая е поискано единствено имота, който се ипотекира.

Другото е, че нормален гражданин няма как да се уреди без образование и без квалификация на заплата в държавно предприятие, която е 80 000 годишно. Говоря за мъжа на Севделина, който има заплата от „Булгартрансгаз”, и отделно заплата от ГЕРБ, и второ, самата Севделина, която има заплата от МС, защото е шеф на пресслужбата на МС. Става въпрос за две държавни и една партийна заплата.

Преди време на пленум на БСП беше обсъждан един приближен на Сергей Станишев, спортно облечен, с плитки дънки, показа се с червени прашки, който беше на заплата 12 000 лева в информационно обслужване. Тоест калинките с червени прашки в БСП, се трансформираха в калинки в не знам си какви прашки, но също в такива влакнодайни и маслодайни държавни служби. Нищо не се е променило.

Бойко Борисов имаше изискване, че ако двама души от една фамилия работят едновременно в държавна администрация, единият не може да е там. Имаше интервю на Севда, че нейният съпруг си е подал оставката. Явно още я подава и не му е разписана. Все пак има да изплаща червен покрив, много нагънат, разчупена архитектура за 30 години напред, трябва да му влезем в положението.

Нюхът към имотите е да купиш много евтино и да продадеш много скъпо. При майката на Севделина, тя успява да купи на една трета от цената, на която е продала. Значи, или някакъв луд късмет или имаме някакви доходи, които не са за показване, а вече дали си свързани с ходене при Васил Божков, това е работа на прокуратурата да го докаже. Подозирам, че след проверката пиарката на МС ще се окаже чиста и бяла като Света Анна.

Изпратихме запитване до ДСК още преди да публикуваме, след като публикувахме пак, но мълчание…”

Източник-petel.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *